Witam, sam obecnie jestem na podobnej diecie, wg piotrkowicza niby nie liczymy na niej kcal :-) ryż i ziemniaki całkowicie odstawiłem jem same mięso, masło to jedynie klarowane do smażenia ew olej kokosowy... Waga stoi w miejscu ale samopoczucie dużo lepsze i mięśnie się pojawiają, tyle tylko, że robię dużo treningów bokserskich i bjj, z siłowni [...]
[...] warzywa, ziemniaki, bataty, pieczywo razowe, makaron razowy Źródła tłuszczu: - oliwa z oliwek, olej lniany, olej kokosowy, orzechy, tłuste ryby i mięsa, jaja, awokado, masło extra lub klarowane Gdy zależy nam na zjedzeniu wysokokalorycznych posiłków warto skorzystać z opcji koktajli lub zupy krem, ponieważ w płynnej wersji łatwiej jest [...]
[...] dobrym tłuszcze do smażenia. Ewentualnie klarowane. Podobnie sytuacja wygląda z pieczywem pszennym, ryżem białym, puszkowanymi rybami. Są to produkty przetworzone. Z kolei masło z orzech ziemnych zawiera bardzo niekorzystne proporcje kwasów tłuszczowych omega 3 do omega 6, co skutkuje zwiększenie stanów zapalnych. Warto, abyś zapoznał się za [...]
Jasne. Jaja kurze to produkt o wysokiej gęstości odżywczej zatem jak najbardziej zdadzą egzamin. Zadbaj również o dobrej jakości tłuszcz do smażenia np: olej kokokosowy, oliwa z oliwek, masło klarowane. Zmieniony przez - dudee w dniu 2017-02-15 16:34:50
Jednak masło klarowane do krótkich obróbek nie będzie aż tak złe a warzywa nie wymagaja długiej mocnej obróbki , jajecznica, rybka chuda bez panierki będzie ok Zmieniony przez - monkey22 w dniu 2023-05-29 11:22:32
Bialko okej trochę sporo ale dobrze bedzie:) cukry proste na noc wywal. Zamiast chleba 3x dziennie daj jakiś makaron albo kasze czasem. Korzystaj ze wszystkich źródeł tluszczy. Pamiętaj o nasyconych :olej kokosowy, Masło klarowane jaja tłuste mięsa itp. Pamiętaj też o Omega3: lniany, tłuste ryby
smalec, smalec gęsi, masło klarowane, olej kokosowy, przy krótkiej obróbce moze to też być oliwa z oliwek czy taki pam http://www.sfd.pl/sklep/Wellsley_Farms_Cooking_Spray-opis34765.html Ile używać to już sprawa indywidualna, też sporo zależy od tego co smażymy i na jakiej patelni, bo na teflon wcale dużo nie trzeba z 5g starczy np by zrobić sobie [...]
Zależy też jak długo i w jakiej temperaturze. Najlepsze jest masło klarowane jeśli chodzi o smażenie na maśle Zmieniony przez - Kaziupir w dniu 2014-06-13 09:13:08
Najlepszym wyborem będzie masło klarowane, smalec lub olej kokosowy. Kwestia tego co Tobie bardziej odpowiada. Tutaj masz więcej informacji na temat smażenia: http://potreningu.pl/articles/1927/najlepsze-tluszcze-do-smazenia
Źródła tłuszczów to nie tylko oliwa i jajka. Są orzechy, ryby świeże lub mrożone czy awokado. A jeśli oliwy używasz do smażenia to nie bardzo, wymień ją na masło klarowane, olej kokosowy czy nawet smalec. Kolacja także do poprawy. I tak jak wyżej jeśli chcesz mieć mniej tkanki tłuszczowej a nie wyglądać jak skinny fat to zdecydowanie ćwiczenia [...]
[...] 120 5. STAŻ NA SIŁOWNI: 3lata 6. DIETA: -białko: jak najwiecej.. staram sie 300 gram -węglowodany: mało.. tylko w produktach gotowych i jako cukier -tłuszcz: duzo oliwy, masło klarowane.. nie wiem ile wychodzi ogolnie nie wiecej niz 3000 tys kalorii 7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE: brak, salbutamol w inhalatorze na astme 8. TRENING: [...]
Oliwy z oliwek używaj tylko do krótkotrwałego smażenia. Do obróbki termicznej możesz zastosować ( olej kokosowy, masło klarowane, olej rzepakowy czy też smalec )
Nie to ze bułka jest zła tylko jak się obtacza w bułce i daje na tłuszcz to ona chłonie tłuszcz i to jest niezdrowe. ja sporo czasu już tak robię że rozbijam pierś obsypuje oregano, bazyli, papryka słodka lub wędzona, sól, pieprz i daje na patelnie spryskaną pamem lub masło klarowane. Nieraz z ziemniakami zjem czy w bułkę razową dam i do pracy
Smalec będzie bdb wyborem do smazenia ( ma dobry skłąd lipidowy i wysoką temp dymienia ) krótkie oborbki śmiało na oliwie , olehu rzepakowym , jakąś jajecznice na maśle mozesz, masło klarowane bedzie dobrym wyborem .Kokosowego nie używaj i nigdy nie podgrzewaj knianego